Partnereink

Ajánlatkérés

Kapcsolat

Ágyi poloska irtás

Üdvözlöm!

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, mert egyre több helyen végzünk ágyi poloska irtást és a legtöbb esetben a késői felismerés
és a helytelen védekezés miatt terjed tovább a fertőzés.
Ezért összegyűjtöttük a leglényegesebb tudnivalókat, leggyakoribb kérdéseket és válaszokat,
hogy segítsünk Önöknek az ágyi poloska terjedését megakadályozni!!

Cégünk vállal szakszerű ágyi poloska irtást elsősorban hidegköd képzéses technológiával.
Akár egy irtás után is teljes, 100 %-os garanciavállalással!!


Kép és videó a hidegköd képzésről:

 

 

 

 

Amennyiben nem tudja vagy nem biztos benne, hogy fertőzött-e lakása kérem olvassa el az alábbi információkat:

 

1. Hogyan ismerhető fel az ágyi poloska jelenléte?

 

Nagyon jó rejtőzködő képessége miatt egyáltalán nem könnyű megtalálni az ágyi poloskát, azonban van pár jel, amely rovarfertőzöttségre utalhat:

Döglött ágyi poloska, illetve ágyi poloska által levedlett bőr,

Az ágyi poloska csípése és annak hatása sokszor csak később látszódik rajtunk, egyes allergiás esetekben azonban, igencsak látjuk a nyomait. Ezeket elsősorban a nyak, boka, csukló, kar tájékon keressük, de akárhol előfordulhatnak.
A csípések kezelésére helyileg alkalmazhatunk ecetes vizet, citromlevet, szódabikarbónát, jegelést, antihisztaminos krémet, amellyel enyhítjük a duzzanatot. Emellett kalcium pezsgőtabletta, antihisztamin és szteroid tartalmú tabletták is segítenek enyhébb esetben.

 

Vérpöttyök vagy csíkok a huzaton,

 

Ágyi poloska ürülék, amelyet általában csoportosan lehet észrevenni, kis fekete pöttyök az ágykeretek alján, matracokon és egyéb búvóhelyeken,

Ágyi poloska peték (amelyek 1mm nagyságúak) hosszúkás formájúak, krém–fehér színűek,

Az ágyi poloska szagáról, amely édeskés, azonban ez csak nagy fertőzöttség esetén észlelhető.

- Ugrás a lap tetejére -


 

2. Hogy néz ki, milyen gyorsan szaporodik az ágyi poloska?

Az ágyi poloska szárnyatlan rovar, lapos testfelépítéssel. A felnőtt (imágó) ágyi poloska vöröses barna, körülbelül 5-6mm nagyságú, azonban vérrel teleszívott állapotban akár 10 mm-es is lehet. Az éhes ágyi poloska nagyságában és alakjában leginkább egy alma magjához hasonlítható.

Az ágyi poloskák nem képesek repülni, azonban ezt rendkívüli gyorsaságukkal ellensúlyozzák. Sőt, ezt a tehetségüket kamatoztatni tudják függőleges felületeken és fejjel lefelé sétálva is.

A nőstény naponta 1-5 petét rak a körülményektől függően. Egy átlagos lakásban, ahol 22 fok körüli a hőmérséklet van, körülbelül 12-14 nap múlva kelnek ki a petékből az ágyi poloska lárvái. Viszont nyáron, amikor 27 fok körüli hőmérséklet van, akár 6-8 (!) napon belül is kikelhetnek a lárvák. A kikelt lárvák öt fejlődési stádiumon mennek keresztül mire azok is ivarérettek lesznek. Nyári melegben ez a fejlődés akár hatvan nap alatt végbe mehet.

Az ágyi poloskák Miskolcon és egész Magyarországon növekvő számban jelennek meg, ahogy számos nagy világvárosban is.

- Ugrás a lap tetejére -


 

3. Hogyan él az ágyi poloska?

Az ágyi poloska emberi vérrel táplálkozik, azonban ha sokáig éhezik más emlősök vérét is szívhatja. Szobahőmérsékleten akár 2-3 hónapig is koplalhat, anélkül, hogy elpusztulna. Fénykerülő, tehát az éjszaka leple alatt indul általában táplálkozni (nagyon éhes ágyi poloska akár fényben is elindul zsákmányt keresni!).
Ne tévesszen meg senkit az ágyi poloska neve, búvóhelye nem csak az ágy körüli területre jellemző, de elsősorban ott kell keresni. Az ágykeret, a matrac, a tapéta, képek, karnis, dugaljak, éjjeli szekrény, padló szegő és a szoba minden területe elképzelhető búvóhely számára, ezért is fontos az alapos felmérés, amely után vihető véghez a szakszerű ágyi poloska irtás.

- Ugrás a lap tetejére -


 

4. Hogyan terjed az ágyi poloska?

Döntően passzív módon, vagyis behurcolással, ami azt jelenti, hogy bútorral, képpel, faanyaggal, egyéb csomagokkal.

Ritkábban aktív módon is terjedhet, a szomszéd lakásokból is átjöhet réseken és repedéseken keresztül.

- Ugrás a lap tetejére -


5. Hogyan védekezzünk az ágyi poloska ellen?

A legfontosabb az időben való felismerés és szakember hívása. Azonban van pár jó tanácsunk, amit meg lehet fogadni:

A behurcolás ellen úgy tudunk védekezni, hogy leellenőrizzük a behozott bútorokat, egyéb tárgyakat, kutatva a már tárgyalt jeleket. Amennyiben külföldre utazunk (Amerikában, Angliában vagy Kanadában járunk ahol nagyfokú az ágyi poloska fertőzöttség) vagy akár csak hazai idegen helyre, érdemes átnézni az ágy környékét mielőtt lefekszünk. Nem csupán a csípések, hanem az esetleges elhurcolás veszélye miatt.

Az aktív terjedés ellen a rések eltömítésével védekezhetünk. Pl.: a fűtés csövek mellett lévő rést sziloplaszttal töltsük ki, a konektor dobozok réseit tömítsük, stb.
Amennyiben még nem csinált hasonlót bízza szakemberre!

Vannak esetek, amikor ezek sem jelentenek megoldást, mert például ha a szomszédban nagy a fertőzöttség akár az ablakon vagy ajtón is bejöhetnek.

Vendéglátó-szállásadó szektorban érdemes kioktatni a személyzetet, főként a szobalányokat, mivel nagyon fontos az ágyi poloska fertőzöttség korai felismerése.

Porszívózzunk gyakran, matracokat is beleértve, szegőléceket, ágykeretet stb. és utána a porszívó zsákot és annak tartalmát semmisítsük meg.

Ha már tudjuk, hogy poloskánk van akkor az ágy keretét (belülről, kívülről) egy dupla oldalú ragasztószalaggal ragasszuk körbe – az azon végigvonuló ágyi poloskát megfoghatjuk. De fontos még ehhez a technikához, hogy az ágyat húzzuk el a faltól – ne érintkezzen mással, máshonnan ne jöhessen oda rovar.

Felkapcsolva hagyhatjuk a lámpát is, ugyanis az ágyi poloska fénykerülő. Azonban az éhes ágyi poloskát ez nem állítja meg.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy fertőzött a lakása, kérem az irtást bízza ránk!!

Ne dobjon ki bútort, mert ezzel nem oldja meg a problémát!!

A szakszerűtlenül kivitelezett irtással, a lakás más részeibe vagy akár a fertőzésmentes szomszéd lakásba is elűzheti a rovarokat.

Nem beszélve arról, hogy a házilagos irtásuk időigényesebb és drágább is lehet, mint egy szakszerű.

Megrendelőink több mint fele arra panaszkodik, hogy egy vagyont elköltött különböző féle irtószerre de nem jártak sikerrel.

 

 

Ön ne járjon így, hívjon minket bizalommal!

 
Gerőcs Viktor
eü. gázmester

- Ugrás a lap tetejére -

kártevő, kártevőirtó, kártevőirtás, rovarirtó, rovarirtás, rágcsálóirtó, rágcsálóirtás, rovar- és rágcsálóirtás, csótányirtó, csótányirtás, hangyairtó, hangyairtás, darázsirtó, darázsirtás, bolhairtó, bolhairtás, ágyi poloskairtó, ágyi poloskairtás, egérirtó, egérirtás, patkányirtó, patkányirtás, kisállat befogás, gélezés, gél kihelyezés, pöttyözés, permetezés, hidegköd képzés, méregkihelyezés, HACCP, lépcsőház, iroda, irodaház, csótány, hangya, poloska, bolha, légy, szúnyog, darázs, lódarázs, kecskedarázs, egér, patkány, rovarírtás, rágcsálóírtás, pipere, építés utáni takarítás, takarít, takarító, takarítás, monitoring, árvízi fertőtlenítés, terménygázosítás, épületgázosítás, raktár fertőtlenítés,
 

Budapest, Buda, Pest, Pest megye, Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Ceglédbercel, Csemő, Csobánka, Csomád, Csörög, Csővár, Csévharaszt, Csömör, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunavarsány, Ecser, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gomba, Göd, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévízgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Kőröstetétlen, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pócsmegyer, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Sóskút, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecsőm, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Táborfalva, Telki, Tésa, Tinnye, Tóalmás, Tököl, Törtel, Tura, Tök, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Úri, Üllő, Üröm, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Tatabánya, Tata
Miskolc, Borsod megye, Abaújalpár, Abaújkér, Abaújlak, Abaújszolnok, Abaújvár, Abod, Aggtelek, Alacska, Alsóberecki, Alsódobsza, Alsógagy, Alsóregmec, Alsószuha, Alsótelekes, Alsóvadász, Arka, Arló, Arnót, Aszaló, Ároktő, Baktakék, Balajt, Baskó, Bánhorváti, Bánréve, Becskeháza, Bekecs, Berente, Beret, Berzék, Bodroghalom, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Bodrogolaszi, Bogács, Boldogkőújfalu, Boldogkőváralja, Boldva, Borsodbóta, Borsodgeszt, Borsodivánka, Borsodszentgyörgy, Borsodszirák, Bódvalenke, Bódvarákó, Bódvaszilas, Bózsva, Bőcs, Bükkábrány, Bükkaranyos, Bükkmogyorósd, Bükkszentkereszt, Bükkzsérc, Büttös, Csenyéte, Cserépfalu, Cserépváralja, Csernely, Csincse, Csobaj, Csobád, Csokvaomány, Damak, Dámóc, Debréte, Detek, Dédestapolcsány, Domaháza, Dövény, Dubicsány, Egerlövő, Erdőbénye, Erdőhorváti, Égerszög, Fancsal, Farkaslyuk, Fáj, Felsőberecki, Felsődobsza, Felsőgagy, Felsőkelecsény, Felsőnyárád, Felsőregmec, Felsőtelekes, Felsővadász, Filkeháza, Fony, Forró, Fulókércs, Füzér, Füzérkajata, Füzérkomlós, Füzérradvány, Gadna, Gagyapáti, Gagybátor, Gagyvendégi, Galvács, Garadna, Gelej, Gesztely, Gibárt, Girincs, Golop, Gömörszőlős, Göncruszka, Györgytarló, Halmaj, Hangács, Hangony, Háromhuta, Harsány, Hegymeg, Hejce, Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőpapi, Hejőszalonta, Hercegkút, Hernádbűd, Hernádcéce, Hernádkak, Hernádkércs, Hernádnémeti, Hernádpetri, Hernádszentandrás, Hernádszurdok, Hernádvécse, Hét, Hidasnémeti, Hidvégardó, Hollóháza, Homrogd, Igrici, Imola, Ináncs, Irota, Izsófalva, Jákfalva, Járdánháza, Jósvafő, Karcsa, Karos, Kács, Kánó, Kány, Kázsmárk, Kelemér, Kenézlő, Keresztéte, Kesznyéten, Kéked, Királd, Kiscsécs, Kisgyőr, Kishuta, Kiskinizs, Kisrozvágy, Kissikátor, Kistokaj, Komjáti, Komlóska, Kondó, Korlát, Kovácsvágás, Köröm, Krasznokvajda, Kupa, Kurityán, Lak, Lácacséke, Ládbesenyő, Legyesbénye, Léh, Lénárddaróc, Litka, Makkoshotyka, Martonyi, Mád, Mályi, Mályinka, Megyaszó, Meszes, Mezőnagymihály, Mezőnyárád, Mezőzombor, Méra, Mikóháza, Mogyoróska, Monaj, Monok, Muhi, Múcsony, Nagybarca, Nagycsécs, Nagyhuta, Nagykinizs, Nagyrozvágy, Nekézseny, Nemesbikk, Négyes, Novajidrány, Nyésta, Nyíri, Nyomár, Olaszliszka, Onga, Ormosbánya, Oszlár, Ónod, Pamlény, Parasznya, Pácin, Pányok, Pere, Perecse, Perkupa, Prügy, Pusztafalu, Pusztaradvány, Radostyán, Ragály, Rakaca, Rakacaszend, Rásonysápberencs, Rátka, Regéc, Répáshuta, Révleányvár, Ricse, Rudolftelep, Sajóecseg, Sajógalgóc, Sajóhidvég, Sajóivánka, Sajókaza, Sajókápolna, Sajókeresztúr, Sajólád, Sajólászlófalva, Sajómercse, Sajónémeti, Sajóörös, Sajópálfala, Sajópetri, Sajópüspöki, Sajósenye, Sajószöged, Sajóvámos, Sajóvelezd, Sály,Sárazsadány, Sáta, Selyeb, Semjén, Serényfalva, Sima, Sóstófalva, Szakácsi, Szakáld, Szalaszend, Szalonna, Szászfa, Szegi, Szegilong, Szemere, Szendrőlád, Szentistván, Szentistvánbaksa, Szin, Szinpetri, Szirmabesenyő, Szomolya, Szögliget, Szőlősardó, Szuhafő, Szuhakálló, Szuhogy, Taktabáj, Taktaharkány, Taktakenéz, Taktaszada, Tarcal, Tard, Tállya, Telkibánya, Teresztenye, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszacsermely, Tiszadorogma, Tiszakarád, Tiszakeszi, Tiszaladány, Tiszalúc, Tiszapalkonya, Tiszatardos, Tiszatarján, Tiszavalk, Tolcsva, Tomor, Tornabarakony, Tornakápolna, Tornanádaska, Tornaszentandrás, Tornaszentjakab, Tornyosnémeti, Trizs, Uppony, Újcsanálos, Vadna, Vajdácska, Varbó, Varbóc, Vatta, Vágáshuta, Vámosújfalu, Vilmány, Vilyvitány, Viss, Viszló, Vizsoly, Zalkod, Zádorfalva, Zemplénagárd, Ziliz, Zubogy, Zsujta, Heves megye, Eger, Hajdú megye, Debrecen